Commentaren: 3
 • #3

  Hans Heinsius (woensdag, 13 maart 2024 16:48)

  Beste Jeroen,
  Ik lees regelmatig ons Zeilersforum en volg ook jouw bijdragen met interesse. Zelf ben ik niet zo'n actieve schrijver of reageerder, meer een lezer. Nu zou ik graag wat vragen over een van jouw bijdragen, met name over het poetsen en waxen. (10 maart 2024: "Boot in de (wax) was om 17:32" Je hebt geschreven over de producten die je gebruikt. Mag ik daar alsjeblieft wat meer over weten? Je hebt een link gegeven naar de Sio2 Gloss Detailer. Ik wil dit graag eens proberen en zal hieronder beschrijven hoe mijn boot is en wat ik denk dat ik moet doen. Zou je me kunnen vertellen of ik het goed begrijp?
  Mijn boot is een witte polyester boot met een mooi gladde romp. Tot nu toe poets ik hem, na een grondige schoonmaakbeurt en ontvetting met St Marc, één keer per jaar ( als ik op de kant sta) met Riwax nr. 6 met behulp van een polijstmachine, gevolgd door het aanbrengen van Riwax nr. 10 Wax. De boot ziet er dan prima uit. Ik vraag me echter af of dat polijsten wel nodig is, gezien er telkens wat materiaal wordt verwijderd.
  Mijn concrete vraag is nu: hoe zou ik het door jou genoemde product kunnen gebruiken en wat moet ik dan niet meer doen of gebruiken?
  Dank je wel voor je tijd en expertise.
  Met vriendelijke groet,
  Hans Heinsius ( heinsius@gmail.com ) Vlaardingen, Holland

 • #2

  steef (zondag, 26 september 2021 11:38)

  Hé Jeroen,

  gefeliciteerd man! Ontzettend stoer en ontzettend gaaf dat het je allemaal gelukt is. Ik wacht nog steeds op mijn vertrek (april '25)

 • #1

  Johannes en Atsje van de Willy’s Blues (zaterdag, 24 juli 2021 10:59)

  Behouden vaart!